Långsida 1 & 2

Upprullning på långsidan

Tillval på långsida 1 & 2

Vindsäkringsskena

Wigglewire kan monteras längs med hela långsidan av växthuset. Rekommenderas att köpas till om ni planerar att ställa växthuset på ett blåsigt läge. Kan även användas för att skapa upprullningar och sidoventilationer (se längre ner). Om du väljer sidoupprullning så ingår redan vindskenor så du behöver inte försöka lägga till båda.

1 eller 2 wigglewire per långsida

Du kan montera flera wigglewire profiler på varje långsida. Vid 2st så monteras den nedra ca 40cm från mark och den övre 80cm ovanför den nedre. Om du beställer 1st wigglewire per sida så rekommenderar vi att montera den i det nedre läget. Wigglewiren förhindrar att plasten lirkas ur nedgrävningen och skapar ytterligare en fästpunkt för plasten längs med stommen. Viktigast är att sätta wigglwire på "lä-sidan" från vinden, då det är vindens sugkraft som i värsta fall kan lirka ur plasten från en nedgrävning.

Den här uppgraderingen rekommenderar vi att ha 2st per långsida om du har ett blåsigt läge, till exempel öppna fält nära kusten eller i Skåne. Om du har ett normalblåsigt eller skyddat läge för växthuset så behöver du inte den här uppgraderingen.

Svårighetsgrad montering

Wigglewire är ganska enkelt att montera: Svårighetsgrad 1-10: 2

Vad får du i paketet?

  • 1st Wigglewire profil som räcker till hela din långsida
  • Wigglewire skarvar
  • Wire att fästa plasten med
  • Självborrande skruvar
  • 1 rulle extra tejp att tejpa vassa kanter med.
  • Byggbeskrivning

 Byggbeskrivning Vindsäkringsskena

wiggle wire på langsidan 2stwiggle wire på langsidan 1st wiggle wire på långsidanwiggle wire på långsidanwiggle wire profil och skarv

 

Upprullning på långsidan - Växa

Uppvevad manuell ventilation på hela långsidan. Första och sista "facket" täcks av växthusplast, så det här alternativet passar egentligen bäst för dig med minst 6m långt växthus. 

Uppvevad långsida för Växa Tunnelväxthus. Komplett paket, innehåller allt ni behöver för att eftermontera en upprullad långsida.

  • Manuell vev med utväxlning och fallstopp
  • 3st kompletta wigglewire skenor att montera längs med hela långsidan.
  • Längsgående rör att montera upprullningsplasten på.
  • Bågklämmor
  • Rör att montera på gaveln för att hålla veven på plats.
  • Plast till upprullningen* (se nedan om plast)
  • Rep och Wigglewirekrokar för att hålla upprullningen på plats

 Förbättra ventilationen

En uppvevad sida förbättrar möjlighetrna att ventilera växthuset. Den stora öppningen skapar mycket luftflöde och ventilerar ut växthuset på varma dagar. OBS kan ej kombineras med dörr på långsidan

Upprullningsbara sidor - Växa (roll upp sides)Upprullningsbara sidor - Växa (roll upp sides)Upprullningsbara sidor - Växa (roll upp sides)

Upprullnad sida - Leva (roll-up side)

I Leva tunnelväxthus så ingår 1st upprullad sida och en stängd sida. Välj till om ni önskar upprullning på båda sidor.

Upprullningsbara sidor - Leva Tunnelväxthus för yrkesodlare (roll-up sides)Upprullningsbara sidor - Leva Tunnelväxthus för yrkesodlare (roll-up sides)Upprullningsbara sidor - Leva Tunnelväxthus för yrkesodlare (roll-up sides)Upprullningsbara sidor - Leva Tunnelväxthus för yrkesodlare (roll-up sides)Upprullningsbara sidor - Leva Tunnelväxthus för yrkesodlare (roll-up sides)